SportTuzlaTuzlanski kantonZanimljivosti i zabava

Vlada TK partner organizacije kvalifikacionog susreta košarkaških reprezentacija BiH i Crne GoreTuzla će biti domaćin naredne kvalifikacione utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Crne Gore u okviru 6. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u košarci, potvrđeno je na današnjem sastanku premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića i ministrice kulture, sporta i mladih Ivane Mijatović sa predstavnicima Košarkaškog saveza BiH i Sportskog saveza Tuzlanskog kantona.

Utakmica će biti održana 23. februara u velikoj dvorani SKPC „Mejdan“.

Premijer Halilagić je uime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime izrazio dobrodošlicu Košarkaškom savezu i reprezentativcima u Tuzlu i Tuzlanski kanton.

– Uvijek i sa velikim ushićenjem dočekujemo naše reprezentativce, bilo o kojem sportu da se radi, a imajući u vidu da je Tuzla posebno poznata kada je u pitanju podrška i atmosfera na košarkaškim utakmicama, te važnost samog duela, domaćinstvo ovog susreta nam čini posebnu privilegiju. Kao što je to bio slučaj i do sada Košarkaški savez može računati na našu podršku, kako u finansijskom, tako i u drugim aspektima organizacije ovog meča – kazao je premijer Halilagić.

Potpredsjednik Košarkaškog saveza BiH Aid Berbić ovom prilikom uime Košarkaškog saveza zahvalio je na dosadašnjim ulaganjima Vlade TK u sport, posebno za podršku SKPC “Mejdan”.

– Mejdan je kultni sportski objekat u našem kantonu, posebno kad je košarka u pitanju. Imajući u vidu projekte rekonstrukcije koji su u Mejdanu završeni, ovaj sportski objekat danas može pružiti znatno kvalitetniju uslove i podršku reprezentativnim okupljanjima – kazao je Berbić.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Amer Čolan je istaknuo poseban značaj utakmice koja će biti održana u Tuzli.

– Pred nama je težak zadatak. Imajući u vidu rezultat iz Crne Gore, ovdje nam treba pobjeda od barem 20 poena prednosti, čime bismo pred odlazak u Mađarsku već jednom nogom bili na Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Filipinima, Indoneziji i Japanu. Zbog toga nam je izuzetno značajna podrška Kantonalne vlade – kazao je Čolan.

Prema današnjem dogovoru okupljanje reprezentacije u Tuzli je planirano za 19. i 20. februar, a utakmica se igra 23. februara u sali SKPC “Mejdan” u Tuzli.

U K-grupi drugog kruga kvalifikacija Francuska i Litvanija imaju po 18 bodova, Crna Gora 16, BiH i Mađarska po 15, Češka Republika 13. Plasman na Mundobasket ostvarit će tri selekcije.

Današnjem sastanku prisustvovao je i generalni sekretar Sportskog saveza TK Jadran Lasetović, koji će, s obzirom na ulogu Saveza u organizaciji susreta, biti i direktor utakmice, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje Vlade TK.Izvor
FENA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button