TuzlaTuzlanski kantonVijesti

U fokusu organizovani kriminal: FUP vrši pretrese na području Tuzle
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine i Federalna uprava policije (FUP) provode aktivnosti u borbi protiv organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa oružjem i proizvodima dvojne opreme.

Postupajući po nalogu tužitelja Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski djelatnici FUP-a realiziraju pretrese na području Tuzle.

Aktivnosti su usmjerene na dvije osobe koje su osumnjičene da su duži vremenski period vršili prodaju dijelova oružja i vojne opreme, među kojima i dijelova automatskog naoružanja, čija nabava i držanje građanima nikako nije dozvoljena.

Prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni u više desetina navrata, stupali u kontakte sa osobama u više različitih država, kojima su prodavali i slali dijelove vatrenog oružja.

Istražitelj Tužilaštva BiH nalazi se na terenu gdje koordinira aktivnosti policijskih djelatnika koji sudjeluju u pretresima.

U pretresima je pronađena određena količina dokaznih materijala, koja ukazuje na nezakonito djelovanje osumnjičenih, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.Izvor
tuzlainfo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button