TuzlaTuzlanski kantonZanimljivosti i zabava

Tuzlanski kanton: Manja prolaznost na ispitu iz upravljanja motornim vozilom
Kako je navedeno u informaciji o polaganju vozačkih ispita, instruktorskih ispita i licenciranju predavača i ispitivača u 2022.godini, koju je Vlada TK danas prihvatila u prošloj godini na sedam ispitnih mjesta, na ispitu iz poznavanja propisa o bezbjednosati saobraćaja testirano je ukupno 9.177 kandidata od čega je 5.931 kandidat položio, a 3.246 kandidata nije položilo ispit, s tim da su neki od kandidata više puta polagali ispit.

Prosječna prolaznost na ispitu iz poznavanja propisa u izvještajnom periodu je iznosila 65% što je za 11% manje u odnosu na 2021. godinu.

Broj kandidata koji su položili ispit iz poznavanja saobraćajnih propisa manji je za oko 13% u odnosu na 2021.godinu. Istovremeno na 10 ispitnih mjesta na ispitu iz upravljanja motornim vozilom provedeno je ukupno 9.330 ispita od čega su na 7.447 ispita kandidati položili, a na 1.883 ispita nisu položili ispit.

Slobodna Dalmacija - Autoškole zasad ne poskupljuju, ali cijene polaganja vozačkog ispita nisu iste u svim gradovima: U Dalmaciji možete uplatiti i najjeftiniju i najskuplju opciju

Prosječna prolaznost na ispitu iz upravljanja motornim vozilom u izvještajnom periodu je iznosila 80% te je za 1% manje u odnosu na 2021.godinu. Također i broj kandidata koji su položili ispit iz upravljanja motornim vozilom je za oko 14% manji u odnosu na 2021.godinu.

Tokom prošle godine na javne pozive za stjecanje instruktorske dozvole je prijavljeno 32 kandidata od čega je 13 kandidata steklo instruktorsku dozvolu u prvom ciklusu, jedan kandidata u drugom ciklusu i 15 kandidata u trećem ciklusu, dok 3 kandidata nisu ispunjavali uslove za stjecanje dozvole, navdeno je u infromaciji.Izvor
tuzlainfo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button