SvijetTehnologijaZanimljivosti i zabava

Provjerili može li umjetna inteligencija proći ispite na pravu. Ovo su rezultati


ChatGPT još ne može nadmašiti većinu studenata prava na ispitima, ali može doći do prolazne ocjene, pokazalo je najnovije istraživanje.

Skupina profesora prava na Sveučilištu u Minnesoti upotrijebila je popularni chatbot temeljen na umjetnoj inteligenciji za generiranje odgovora na ispitima iz četiri kolegija prošlog semestra. Zatim su odgovore naslijepo ocjenjivali zajedno sa stvarnim testovima studenata.

Možda će Vas zanimati i:

Ispod prosjeka

ChatGPT ostvario je prosječnu ocjenu C+, dok su studenti ostvarili višu prosječnu ocjenu, B+. No, kada bi se gledalo po nastavnom planu i programu, to bi i dalje bilo dovoljno da chatbot stekne diplomu prava, ali bi bio stavljen na takozvani “akademski probni rok” (op.a. odnosi se na studente s ispodprosječnim uspjehom koji se još dodatno moraju akademski dokazati).

“ChatGPT bi bio prilično osrednji student prava”, zaključio je glavni autor studije Jonathan Choi, koji je na studiji surađivao s profesorima Kristin Hickman, Amy Monahan i Danielom Schwarzem. “Veći potencijal za profesiju ovdje je to da bi odvjetnik mogao koristiti ChatGPT da si olakša praktični rad”, dodao je za Reuters.

Choi je dodao i da su on i mnogi kolege zabranili korištenje interneta tijekom ispita u nastavi upravo zato da bi eliminirali mogućnost varanja s ChatGPT-om, no naglasio je da bi u nekim budućim ispitima mogli testirati sposobnost studenata da učinkovito iskoriste programe umjetne inteligencije.Izvor
index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button