SvijetZanimljivosti i zabava

Neobična renovacija: Kupili napuštenu školu i pretvorili je u luksuzan stambeni blok (VIDEO)
Trojica Amerikanaca odlučila su se na neobičan poduhvat kad su odlučili kupiti napuštenu školu i pretvoriti je u nevjerovatan stambeni blok.

Jesse Wig, Adam Colucci i Dan Spanovich za 100 hiljada dolara kupili su napuštenu srednju školu u Pennsylvaniji i pretvorili je u stambeni blok koji sadrži 31 vrhunski uređen apartman, a jedan od njih podijelio je na TikToku kako je izgledao proces renovacije.

@jessewig

Bowtie High. Before/After. #realestate #realtor #realestateinvesting #beforeandafter

♬ Inspiring Emotional Piano – Metrow Ar

Zgrada izvana izgleda kao škola, ali u njezinoj unutrašnjosti prostiru se luksuzni stanovi s dodatkom teretane i zajedničkog prostora za druženje stanara.

Stambeni blok nazvali su Bowtie High, a jednosobne stanove iznajmljuju za 1400 dolara mjesečno, dok cijena dvosobnih doseže do 1650 dolara mjesečno.

Investitori su otkrili kako u početku nisu znali što će učiniti sa školom, te su nakon razgovora sa stručnjacima zaključili su kako je najbolje pretvoriti školu u stambeni blok, što baš i nije bio lagan posao.

Rizik se isplatio

“Stare zgrade mogu biti vrlo izazovne za renovaciju”, rekao je Spanovich, jedan od investitora, dodajući: “Bili smo spremni riskirati, bez obzira na njezinu namjenu. Znali smo da ćemo, po toj cijeni, naći način da generiramo dovoljno novca da zadovoljimo svakog investitora.”

@jessewig

POV: you and your partners bought a highschool. #fyp #realestate #renovation #rehab

♬ Sunroof – Nicky Youre & dazy

Njihova ideja itekako se isplatila jer su apartmani bili popunjeni u samo šest mjeseci otkako je objavljen oglas za najam, a otada su kupili još dvije škole koje također planiraju pretvoriti u apartmane.Izvor
index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button