SvijetZanimljivosti i zabava

Kanye West nema nijednu donaciju u utrci za predsjednika
Američki reper Kanye West pokrenuo je prošle godine kampanju za predsjedničke izbore u SAD-u 2024. i do sada nije primio ni jednu jedinu donaciju.

Daily Beast tvrdi, a brojni strani mediji prenose, da Kanye troši puno novca iz vlastitog džepa kako bi financirao kampanju za predsjednika SAD-a te da ne nailazi baš na potporu ljudi, posebice nakon nedavnih izjava u kojima je veličao Adolfa Hitlera i napadao Židove.

Kanye West Signals He'll Vote for Donald Trump in 2020

Kanye nije primio ni jednu donaciju u posljednja tri mjeseca prošle godine, otkako je najavio kandidaturu, a do sada je potrošio oko 142 hiljade dolara. Kanye je tako, između ostalog, platio britanskom komentatoru Milu Yiannopoulosu oko 40 hiljada dolara da mu bude menadžer kampanje, a ovaj se na kraju povukao s tog posla nakon samo nekoliko sedmica.

Napustio ga menadžer kampanje

“Kanye i ja smo odlučili da je najbolje da se raziđemo i da ja odstupim sa svoje pozicije u njegovom političkom timu. Ye je genijalac kojeg poštujem i volim, ostajemo prijatelji i nadam se da će uspjeti u svojem naumu”, napisao je u prosincu Milo, samo nekoliko dana nakon Kanyeovih izjava o Hitleru.

Iako mu se kampanja zahuktava, Kanye još uvijek mora predati službenu dokumentaciju Saveznoj izbornoj komisiji kako bi stvar postala službena.Izvor
index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button