ArhivaSport

Historijski uspjeh za članove kluba Sloboda Tuzla – Hilti BJJOd 22. do 29. januara održalo se otvoreno Evropsko prvenstvo najprestižnije organizacije na svijetu IBJJF.

Prvenstvo se ove godine održalo u Parizu, a juniori kluba Sloboda Tuzla – Hilti BJJ su uzeli nastup u subotu 28. januara.

Momci iz tuzlanske Slobode su ponovili historijski uspjeh koji su postavili u Lisabonu 2019. godine kada je osvojeno prvo IBJJF Evropsko zlato za Bosnu i Hercegovinu.

Ovog puta u Parizu je Ismar Budimlija zasijao punim sjajem gdje mu se u polufinalu nije pojavio protivnik iz Tel Aviva te je odličnom borbom u finalu savladao domaćina iz Pariza poslije nešto više od dvije minute borbe u kategoriji do 53,5 kg.

Kenan Barjaktarević je ispao u četvrtfinalu na prednost pri rezultatu 4-4 od protivnika iz Norveške u kategoriji do 64 kg.

Ovo je bilo drugo IBJJF Evropsko zlato za Bosnu i Hercegovinu, a oba su došla u Tuzlu pod trenerskom palicom Mirze Karača.

Ovom prilikom klub se zahvaljuje svojim sponzorima i prijateljima koji su pomogli odlazak u Pariz: Cafe Bar Sloboda, Kuna Transport, Bosna Lift, M Cer i drugi prijatelji.

Timu se možete pridružiti svaki dan u tržnom centru na Sjenjaku, 15. Maj bb. Sve informacije možete dobiti na FB stranici akademije Sloboda Tuzla – Hilti BJJ, MMA i No Gi, te na instagramu #slobodatuzlabjjmma.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button