BiHTuzlaTuzlanski kantonZanimljivosti i zabava

Vlada TK usvojila Plan poslovanja Međunarodnog aerodroma Tuzla za 2023.
Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj redovnoj sjednici usvojila je Plan poslovanja Međunarodnog aerodroma Tuzla za 2023. godinu.

Direktor MAT-a Dževad Halilčević na pres-konferenciji nakon sjednice Vlade kazao je da je plan da u ovoj godini prevezu 600.000 putnika. To je, kako je rekao, realan plan ako ne bude nepredviđenih okolnosti, a potrudit će se da taj plan i premaše.

– Obilježavamo 25 godina osnivanja Međunarodnog aerodroma Tuzla i to je za nas veliki jubilej. Iskoristit ćemo priliku da uručimo zahvalnice zaslužnim ljudima i pionirima tog projekta. Danas je i svečano otvaranje radova na trećem gateu i plan je da se završi do sredine godine, radimo parking 16.500 kvadratnih metara da napravimo funkcionalniji protok putnika i vozila, završavaju se unutrašnji radovi u atriju i očekujemo završetak u narednih nekoliko mjeseci – istakao je Halilčević.

Aerodrom Tuzla: Važno obavještenje za putnike na letovima za Njemačku - Tuzlanska informativna agencija

Na sjednici je donesen Program, te utvrđeni uslovi, kriteriji i postupak za raspodjelu ukupno 204.800 KM, koliko je Budžetom TK za ovu godinu planirano za materijalno zbrinjavanje socijalno ugroženih građana.

– Za sufinansiranje troškova električne energije raseljenim licima smještenim u izbjegličkim naseljima i kućama Holandske vlade predviđeno je 94.800 KM. Za sufinansiranje troškova nabavke ogrjeva (uglja, drva) raseljenim osobama koje su smještene u izbjegličkim naseljima i najugroženijim raseljenim porodicama u individualnom smještaju, predviđeno je 90.000 KM, dok je 20.000 KM predviđeno za sufunansiranje troškova socijalno neprofitnog stanovanja – kazao je na pres-konferenciji Vlade sekretar u Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i povratak Anto Iljkić.

Vlada TK je na današnjoj sjednici usvojila i niz odluka tehničke prirode.Izvor
FENA

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button