SvijetZanimljivosti i zabava

Objavljena lista najboljih i najgorih gradova za život
Ako razmišljate o preseljenju u novi grad, možda biste trebali razmotriti rezultate ovog istraživanja. Istraživačka kompanija The Economist Intelligence Unit (EIU) godišnje objavljuje izvješće u kojemu rangira najbolje i najgore gradove za život u protekloj godini.

U ovom istraživanju kod gradova se gledalo i bodovalo pet kategorija: sigurnost, kultura, zdravstvo, obrazovanje i infrastruktura. Treći put u proteklih pet godina na prvo mjesto najboljih gradova za život zasjeo je Beč.

Kosmopolit putnička agencija Beč 5 dana » Kosmopolit putnička agencija

Dobio je maksimalne bodove za sigurnost, zdravstvo, obrazovanje i infrastrukturu. Slijede ga Kopenhagen te Zürich koji dijeli mjesto s Calgaryjem.

Zurich City Guide, everything you need to know about the city

Na petom mjestu je još jedan kanadski grad, Vancouver, a u najboljih deset ušli su još Ženeva, Frankfurt, Toronto, Amsterdam, Osaka i Melbourne. U izvješću se navodi da su gradovi srednje veličine u bogatim zemljama uglavnom prolazili iznimno dobro u istraživanju.

Najgori gradovi

Uz najbolje gradove za život, analizirali su i koji su najgori. Najmanje bodova u njihovoj analizi imao je Damask u Siriji, potom Lagos u Nigeriji i Tripoli u Libiji. Izvješće pripisuje njihove bodove društvenim nemirima, terorizmu i sukobima u svakoj od zemalja.

Izrael pokreće udare tokom dana na Damask - Najnovije Vijesti

Izvor
index.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button