BiHSportTuzlaTuzlanski kanton

Mladi defanzivac iz Tuzla Cityja prešao u WolfsburgJutros su svi važniji sportski portali putem društvenih mreža objavili informaciju koja je prenesena sa službene VFL Wolfsburg stranice.


Transfer bomba u kojoj je glavni akter, rođeni Tuzlak, petnaestogodišnji Amar Ibrišimović, prenesena je uglavnom šturo a korištene su informacije sa Transfermarketa.

O mogućem trasferu u Bundesligu pisali smo prije nešto više od godinu dana i on se zaista desio i ono što je interesantno jeste da je ovo prvi direktan tranfer u Bundesligu u ovom uzrastu.

Možda će Vas zanimati i:

Kako nezvanično saznajemo za Amara su bili zainteresovani klubovi iz regiona kao i neki Austrijski i Italijanski klubovi sa čak finansijski izdašnijim ponudama ali je presudila želja VFL Wolfsburga za dovođenjem Tuzlaka kao i uslovi koji vladaju unutar ovog kluba koji su idealni za razvoj mladog nogometaša.

Iako petnaestogodišnjak, nastupat će za U17 selekciju ovog kluba.

Upravo iz ovog razloga su ljudi koji su zaduženi za karijeru ovog nogometaša odbrali upravo Wolfsburg, klub koji je savršeno uređen i u kojem vlada Njemačka disciplina. Kako nezvanično saznajemo ovaj 195 cm visoki lijevak je potpisao ugovor na tri godine a obeštečenje koje bi trebao dobiti FK Tuzla City je za BH uslove više nego izdašno i radi se o troznamenkastoj sumi u koju nisu uključena primanja nogometaša.

Kontaktirali smo i direktno Amara Ibrišimovića te nam je rekao da je trenutno u Nizozemskoj gdje trebaju igrati prijateljsku utakmicu sa PSV-om te nam obećao ekskluzivu kada za to dobije odobrenje a do tada nas je uputio na ljude koji brinu o njegovoj karijeri.

Amar Ibrišimović rođen 17.04.2007.godine je jedan od najperspektivnijih igrača Bosne i Hercegovine u svom uzrastu. U FK Tuzla City je došao iz svog matičnog kluba ŠNNK Colibri.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button