SvijetZanimljivosti i zabava

Žena pokazala račun iz 2020. i usporedila cijene: “Prije je bilo 10 dolara, a sad…”
Svako ko je kročio u trgovinu u posljednjih godinu dana zna da su stvari puno skuplje nego što su bile. Inflacija nije zahvatila samo našu državu, nego i čitav svijet, a jedna Amerikanka otkrila je koliko se iznos njenog računa u trgovini povećao u tri godine.

Na svom TikTok profilu Amerikanka Amy je objavila video u kojem je usporedila cijene u trgovini iz kupovine koju je obavila 2020. s cijenama istih artikala sada u 2023.

“Pri kraju 2020. otišla sam u Walmart i kupila sve te stvari za 10.09 dolara (oko 9 eura) i napravila sam obroke za sedmicu dana za jednu osobu”, rekla je i pokazala račun.

@amywaytosave

Full vide0 & price comparison on my Y T! #inflation #groceryshopping #groceryprices #grocerypricetoohigh #inflationisreal #pricecomparison #10dollarmealchallenge

♬ original sound – darcy stokes

Poskupljenje od 50%

“Početkom 2022. puno se pričalo o inflaciji u trgovini pa sam se vratila i kupila sve te iste stvari, a koštale su me oko 10% više.

Ove sedmice sam se ponovno vratila i kupila iste artikle. Sada koštaju 15.10 dolara, što je oko 50% više od cijena na kraju 2020”, otkrila je.

“Pazim na cijene i znam dosta cijena napamet. U posljednje vrijeme svaki put kad odem u trgovinu primijetim poskupljenja i to me potaknulo da napravim video s usporedbom cijena”, pojasnila je.

“Povećanje cijene koje me najviše iznenadilo bilo je za sušeni grah. Cijena mu je prije bila 1 dolar, a sad je 1 dolar i 24 centa. Riža i grah su stereotipna jeftina hrana, ali oboje je poskupilo od prošle godine”, zaključila je.Izvor
index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button