SvijetTehnologijaZanimljivosti i zabava

Netflixov novi sistem naplate dolazi prije nego što se mislilo
Netflix je nedavno najavio kako će krenuti s dodatnom naplatom dijeljenja računa, a sada je poznato i kada bi otprilike trebao krenuti s novim sistemom.

Kako tvrdi Guardian, Netflixov novi sistem naplate stiže u prvom kvartalu 2023. godine, odnosno, trebao bi početi negdje početkom marta.

Možda će Vas zanimati i:

Dijeljenje korisničkog računa i šifre s drugim ljudima od sada će biti znatno kompleksnije i uključivat će dodatnu naplatu kako bi se jedan račun dijelio na više lokacija.

Netflix, come vuole salvarsi dalla crisi dello streaming | Wired Italia

Novi sistem kreće u martu?

“Limitirat ćemo korištenje Netflixa na kućanstvo, a oni koji žele koristiti račun na više lokacija ili s ljudima s kojima ne žive, morat će to dodatno platiti. Korisnik će moći gledati Netflix i dok putuje i na drugim lokacijama i na TV-u i putem mobitela”, poručili su iz Netflixa.

Iz streaming servisa nisu bili naročito precizni oko toga kada bi novi sistem trebao početi, samo su kratko poručili, kao što je već rečeno, da će to biti “krajem prvog kvartala 2023. godine”.

Netflix se prošle godine suočio s ogromnim gubicima korisnika, u prvom je kvartalu ostao bez 200 hiljada njih, a u drugom bez čak dva miliona  korisnika. Cilj uvođenja novog sistema naplate dodatnih računa jest da Netflix sve koji su do sada koristili tuđe račune natjera da otvore svoj vlastiti.Izvor
index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button