U fokusu

Za vikend nas čeka pravo ljeto s temperaturama do 35 stepeni










Ipak, počnimo sa četvrtkom. Kako saopštava Federalni hidrometeorološki zavod, danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Tokom poslijepodneva će porast naoblake u većem dijelu Bosne usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu.

Ponegdje u sjevernim područjima je moguće jače grmljavinsko nevrijeme praćeno intenzivnijim padavinama i jakim udarima vjetra.

Možda će Vas zanimati i:

Dnevne temperature će biti od 25 do 30, na jugu do 32 stepena.

U Sarajevu će biti sunčano. Tokom poslijepodneva će doći do umjerenog porasta naoblake na području kantona, što može usloviti lokalne pljuskove. Dnevna temperatura će biti oko 27 stepeni.

Tokom sutrašnjeg poslijepodneva doći će do umjerenog porasta naoblake u Bosni što može usloviti lokalne pljuskove, ponegdje praćene grmljavinom. Jutarnje temperature od 11 do 17, na jugu od 16 do 22, a dnevne od 24 do 29, na jugu i sjeveru do 32 stepena.

U Bosni i Hercegovini će u subotu, 20. jula, također biti sunčano. Tokom poslijepodneva slabi i kratkotrajni lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u centralnim i istočnim područjima. Jutarnje temperature od 12 do 17, na jugu od 18 do 21, a dnevne od 26 do 32 stepena.

U nedjelju će biti sunčano i vruće. Tokom poslijepodneva slabi i kratkotrajni lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 13 do 18, na jugu od 19 do 22, a dnevne od 28 do 35 stepeni.

U ponedjeljak će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U višim područjima centralne i istočne BiH su mogući lokalni pljuskovi tokom poslijepodneva. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 25, a dnevne od 27 do 34 stepena.

Izvor: Klix.ba


Možda će Vas zanimati i:

Back to top button