Sport

Upoznajte našeg fenomenalnog sugrađanina – Admira Ašćerića













Na ljetnim igrama Specijalne olimpijade u LA učestvovalo je više od sedam hiljada sportista, a naš tim je pokazao spremnost, upornost i kako kažu, da su pored svih uspjeha koji trenutno prati bosanskohercegovački sport, i oni osvjetlali obraz Bosne i Hercegovine.

Naš današnji sagovornik, fantastični Admir Ašćerić na ljetnim igrama Specijalne olimpijade u LA okitio se sa dvije medalje. U utrci na 400 metara, osvojio je bronzanu, dok je u utrci na 200 metara bio srebreni.

Admir se atletikom bavi četiri godine i sa riječima punih emocija prema ovome sportu i po njemu omiljenom mjestu u gradu, stadionu Tušanj, rekao nam je da trenira tri puta sedmično, nekada i više sve ovisno o drugim obavezama koje ima, naime, Admir u firmi Umel Dalekovodmontaža radi kao pomoćni kuhar.

Kako nam govori, same pripreme su bile naporne, a u pripremama mu je najviše pomogao Milenko Vujinović sa Pala.

Možda će Vas zanimati i:

Upoznavanje novih drugara, osoba koji vole istu stvar kao i on, još jedna je samo u nizu od stvari koje krase ovakve manifestacije. Takmičari iz Japana, Islanda, Makedonije, koji su mu na stazi bili suparnici, nakon takmičenja su postali novi drugari.

admir aščerić

Osim osvojenih medalja i novih drugara, u sjećanju će mu kako navodi najviše ostati obilazak Diznilenda, čija mu je posjeta bila jedna od životnih želja.

Admir se trenutno priprema za Državno prvenstvo u atletici za osobe sa posebnim potrebama koje se održava u Tuzli 11. septembra na kojem se očekuje više od 200 učesnika.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button