SvijetZanimljivosti i zabava

Ove predmete prepoznat će samo djeca odrasla 90-ih godina

Ako ste odrastali u devedesetim godinama prošlog stoljeća, sigurno prepoznajete ove predmete.

Digitalni kućni ljubimac Tamagotchi bio je hit među djecom devedesetih godina. U obliku privjeska, bio je želja svakog dijeta. Grafika za to vrijeme uopšte nije bila impresivna ali to nije smetalo ljudima da obožavaju digitalnog ljubimca. Iako su neki osjećali anskoznost zbog toga što nisu znali da li Tamagotchi treba da jede ili spava ali to nije ugrozilo njegovu popularnost zbog čega je bio hit diljem svijeta, uključujući i zemlje Balkana.

Možda će Vas zanimati i:

Pokemoni

U devedesetima su Pokemoni postali svjetski popularni: počevši s crtanim filmom, pa igrom Game Boya i ludilom uz Poke karte. Danas te kartice i dalje postoje, zajedno s igrama poput Pokemon GO-a i Nintendovih Switch igara.

Sony Walkman i Discman

U nastavku devedesetih godina veliku popularnost su stekli Sony Walkman, a zatim i Discman. Iako nisu bili elegantni bili su dovoljno mali da stanu u džep te da svakom djetetu olakšaju rutu od kuće do škole. Već iza 1997 godine era ovih uređaja dolazi kraju.

Lažne žvake

Žvakaće gume u listićima, koje izgledaju bezazleno, bile su strah i trepet među djecom devedesetih. To je bila prva stvar koja je izazvala osjećaj nepovjerenja. Pakiranje je bilo gotovo identično onome od stvarnih žvakaćih guma, ali jednom kad bi se listić povukao, opalila bi vas struja po prstu…

Shock Chewing Gum : Amazon.ca: Grocery & Gourmet Food

VHS

Devedesetih je bila popularna oprema za snimanje videa, VHS videorekorder. To je bilo zlatno doba videoteka i presnimavanja jer se taman spremao prelazak s kaseta na CD-e.

Današnja djeca vjerojatno ne znaju što je videorekorder, pa čak ni kako da ga upotrebljavaju. No, djeci 90-ih godina, on je bio izuzetno vrijedan jer su mogli snimati koncerte i filmove koje su gledali na TV-u na video kasetama.

Sealed VHS tape of blockbuster film sells for $75,000 at auction | The Hill

 Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button