KulturaPreporučujemo

“Plesom kroz vjekove” večeras na sceni Pozorišta mladih Tuzle







Repriza predstave „Plesom kroz vjekove“ je najavljena u petak, 5.4.2019, na sceni Pozorišta mladih Tuzle (dvorana Kaleidoskop)  sa početkom u 19:30 sati. Svoju premijeru predstava je imala u sklopu manifestacije „15.Dani Mladih Tuzle“ kojom se obilježavalo 15 godina postojanja i rada Mladih Tuzle.

„Plesom kroz vjekove“ je multimedijalna plesno-baletna predstava gdje je čitava vremenska hronologija od postanka čovjeka do danas predstavljena naratorom. Osmišljena je kao historijska, umjetnička, edukativna, poučna ali i duhovita priča o razvoju ljudskog roda kroz vjekove ispričana jezikom plesa. Unikatni koncept predstave je čini prvom predstavom ovakvog stila u Bosni i Hercegovini. Koreografije i režiju predstave potpisuje Željka Marinić, a idejni tvorac je Antun Marinić.

Željka Marinić je istakla kako se radi o multimedijalnom projektu koji je prvi ovakve vrste u regionu kojeg su ona i Pozorište mladih pokušali organizovati i uspjeli u tome.

Možda će Vas zanimati i:

Dobili smo fantastičnu predstavu koja prikazuje deset epoha od renesanse preko impresionizma, baroka, tanga, Španije i na kraju sve do diska. I tu je naravno jedan kabaret majstor, diplomirani glumca, moj kolege, Emir Ibrahimović koji kroz sve te epohe vodi na jedan zabavan i humorističan način –  rekla je Marinić i pozvala sve da im se pridruže večeras.

U predstavi učestvuje 18 osoba iz reda učenika Osnovne muzičke škole u Tuzli, baletnog studija „Mladih Tuzle“ i plesnog studija „Mladih Tuzle“.

Karte možete rezervisati na broj telefona 061/365-800.

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button