TehnologijaZanimljivosti i zabava

Evo kako ‘zamutiti’ svoju kuću na Google karti i zašto to učiniti

Ako ne želite da netko vidi vašu kuću dok se virtualno šeta vašom ulicom, možete je u nekoliko koraka ukloniti s Google karti.

Ako ste ikad pregledavali Google karte, znate da se lako možete prošetati po većini ulica svijeta i jednostavno vidjeti sve – cestu, saobraćajne znakove, poneku osobu i sve objekte koji se nalaze na tom mjestu.

Iako na prvu zanimljivo, mnogima je nelagodno kad shvate da tako bilo ko može vidjeti njihovu kuću izbliza.

Google karte obično imaju snimljene objekte samo s jedne strane, ali sigurnosti i privatnosti radi, postoji opcija kojom možete ‘zamutiti’ svoju kuću na kartama, pa će se vidjeti smo njeni obrisi.

24sata

Ako vam kuća nije zamućena, potencijalni uljezi mogu je lako proučiti bez da sjede u automobilu ispred nje i snimaju gdje je pojedini prozor.

Ukoliko želite dodatnu sigurnost, možete je lako i dobiti. Nakon što potražite vlastitu kuću ili objekt na Google kartama, kliknite ‘Prijava problema’ u donjem desnom ćošku.

The Best Way to Hide Your Home On Google Street View – San Bernardino County District Attorney

Kliknite na opciju zamućivanja te namjestite u okvir koji vam se pokaže na ekranu sve što želite da bude zamućeno. Unesite što više detalja o tome što je točno na slici koju želite zamutiti. Budite precizni i zapamtite da je uklanjanje trajno.

Nakon upisivanja svoje mail adrese, dobit ćete povratan odgovor od Google-a je li vaš zahtjev prihvaćen ili nije. Zamućivanje odradite preko računara, kako bi vam proces bio jednostavniji nego na mobitelu.Izvor
24sata.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button