Zanimljivosti i zabava

Ultimativna geek kreacija: Od Lego kockica napravila fliper (VIDEO)










Za mnoge odrasle, igra Lego kockicama ili na fliperu samo su blijeda uspomena nekih drugih vremena. Ali ne i za Bre Burns. Ona je odlučila stvoriti jednu novu ultimativnu geek kreaciju na način da od omiljenih joj Lego kockica napravi fliper.

Od ukupno 15.000 Lego kockica izradila je potpuno funkcionalan fliper koji izgleda fantastično. Njezin stolni Lego fliper visok je 75 centimetara i osim šperploče koja služi kao baza za igru, svaki djelić flipera Benny's Spaceship Adventure uključuje neki Lego brend. To uključuje Mindstorms NXT kocke, PowerFunction svjetla, originalna baterijskih kućišta, nekoliko Mindstorms čeličnih kuglica i preko 30 Lego gumenih traka, prenosi Geek.

Na ideju da od kockica sastave fliper došla je u martu 2017. a gotovi projekt predstavljen je godinu dana kasnije, na sajmu stripova i pop kulture Emerald City Comic Con u američkom gradu Seattleu.

Možda će Vas zanimati i:

– Shvatila sam da, kao i kod većine pravih fliper mašina, postoji problemi s nivoima, preusmjeravanjima kuglice i povremenim kvarovima koje je trebalo riješiti. Ali uspjela sam ostvariti svoj cilj da nekoliko stotina ljudi zaigra na njemu – izjavila je za The Brick Brothers.

Za dizajniranje, sastavljanje i programiranje flipera trebalo je negdje između 200 i 300 sati. Čak se odlučila čvrsto držati samonametnutog izazova da za projekt koristi samo originalne Lego kockice.

– Nema lijepljenja, šarafljenja ili bilo kakve druge modifikacije dijelova. Lego originali su i kuglice i gumene trake. Čak sam koristila LEGO NXT-G softver, a ne neke druge platforme – objasnila je.

Put od hrpe šarenih kockica do funkcionalnog flipera nije bio lagan – od konstantnih udaraca lopticom, stol se često raspadao.

Ali što nas je Lego naučio ako ne zadržati prisebnost u kritičnim trenucima – bilo da je riječ o frustraciji izazvanoj izgubljenim dijelovima ili frustraciji kada slučajno nagazite na dio za koji ste mislili da je izgubljen? Upravo toga se držala i Bre Burns.

– Lego je napravljen za igranje. Htjela sam da ovo bude inspiracija mlađim graditeljima, ali i navesti ljude da se igraju i vide na ozarenim dječjim licima da se sve poteškoće koje su putem riješili isplate – kazala je.



Back to top button