Crna hronika

Tuzla: Upali u prostorije mjesne zajednice, opljačkali prisutne pa jednog natjerali da ih odveze do šume










Službenici MUP-a TK još uvijek tragaju za dvije nepoznate osobe koje su u subotu naoružane ušle u prostorije MZ Ljepunice u Tuzli, saopćeno je iz MUP-a TK.

Tom prilikom su od svih prisutnih oteli novčanike i mobitele kada je slučaj i prijavljen MUP-u TK.

Možda će Vas zanimati i:

– Razbojništvo je prijavljeno Policijskoj stanici Zapad u Tuzli. Dva nepoznata počinioca su oko 23.15 upali u čitaonicu Mjesne zajednice Ljepunice te uz prijetnju vatrenim oružjem opljačkali prisutne – potvrđeno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Nakon izvršenog razbojništva počinioci su uz prijetnju oružjem jednog od opljačkanih natjerali da ih putničkim motornim vozilom udalji sa mjesta događaja. Kako se saznaje, na taj način odvezli su se do obližnje šume, odakle su dalje pobjegli pješice.

Na mjestu na koje su razbojnici vozaču naredili da ih vozi do šume pronađeno je policijsko auto ukradeno 1. januara.

Podsjećamo, dva maskirana i naoružana napadača otela su od pripadnika MUP-a TK službeno vozilo “Oktavija” udaljivši se, potom, u nepoznatom pravcu. Nesvakidašnji slučaj dogodio se u naselju Burgule kod Tuzle kada su razbojnici uz prijetnju automatskom puškom dvojicu policajaca na dužnosti istjerali iz vozila, a onda pobjegli, piše Bportal.

Oštećeno policijsko auto je u toku iste noći pronađeno u naselju Ljepunice. Upravo na tom mjestu nepoznati razbojnici su nakon pljačke u Mjesnoj zajednici izašli iz automobila, udarili u glavu muškarca koji ih je vozio, te pobjegli u šumu.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button