Vijesti

Halilović o pritiscima i “spiskovima” za zapošljavanje policajaca: Nije bilo štele










Naime, nakon što je objavljen konkurs za prijem 120 policajaca u Kantonu Sarajevo, a koji je u međuvremenu okončan, komesar Mevludin Halilović je kazao da je u toku konkursne procedure imao brojne pritiske.

“Tačno je da su bili pritisci iz raznih stranaka i iz raznih društvenih sfera. Svima sam rekao da ja mogu garantovati samo da će sve biti pravilno i pošteno”, kazao je Halilović.

Naglasio je da postoje svjedoci i na kraju komisija, koji mogu potvrditi šta je on rekao u vezi s pritiscima za zapošljavanje policajaca.

“Rekao sam da mi ne mogu donijeti papirić i tražiti da se neko primi. Svi su zaposleni u skladu sa zakonom. Niko od 120 policajaca koji su zaposleni nije primljen ni na čiju intervenciju”, poručio je Halilović.

Na pitanje portala Klix.ba da li je slučaj prijavio Tužilaštvu Kantona Sarajevo, Halilović odgovara da nije.

“Krivično djelo nije ni izvršeno, ja nisam prihvatio to. Svima sam rekao da ja mogu garantovati samo da će sve biti pošteno”, kazao je Halilović.

Ipak, komesar je ostao nedorečen jer su i ti pritisci koje je imao i spiskovi kojima su mu tražili da se podobni zaposle vrsta krivičnog djela.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button