Svijet

U stravičnom sudaru autobusa i automobila poginulo 14 studenata










Najmanje 14 osoba je poginulo, a 30 povrijeđeno u jutrošnjoj saobraćajnoj nesreći u kojoj se autobus sudario sa putničkim automobilom na autocesti AP-t u istočnom španskom gradu Tarragoni, javlja Anadolu Agency (AA).

“U autobusu se nalazilo ukupno 57 osoba. Najmanje 14 osoba je poginulo, a najmanje 30 povrijeđenih je prevezeno u bolnice. Većina povrijeđenih su pretrpili lakše ozljede. Među putnicima je većina bila studenata programa Erasmus koji dolaze iz različitih univerziteta. Još ne možemo otkriti identitet poginulih jer je među njima nekoliko i stranih državljana”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova španske pokrajine Katalonije Jordi Jane.

 

sudar spanija1

Jane je kazao da je uzrok nesreće najvjerovatnije bila greška vozača autobusa, a da su među povrijeđenima i dvije osobe koje su se nalazile u putničkom automobilu u kojeg je autobus udario.

Španska novinska agencija EFE javlja da među povrijeđenim osobama ima državljana Švicarske, Norveške, Velike Britanije, Turske, Ukrajine i Španije.

Lokalni mediji javljaju da je autobus saobraćao na povratku iz Valensije ka Braceloni nakon što su njegovi putnici prisustvovali festivalu Las Fallas u Valensiji.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button