SvijetZanimljivosti i zabava

Prodavač (82) otišao u penziju zahvaljujući donacijama na TikToku (VIDEO)

Američki veteran i Walmartov prodavač Warren Marion (82) iz Cumberlanda u Marylandu napokon je otišao u penziju nakon što je od TikTok zajednice dobio ček na 108.682 dolara.

GoFundMe kampanju je pokrenuo Rory McCarty, biznismen koji ima velik broj pratitelja na TikToku, te je objavio isječak s Marionom u decembru koji je skupio više od 3 miliona pregleda. McCarty je želio pomoći Marionu, koji je američki veteran i udovac, kako bi mu omogućio “da radi ono što voli”, piše BBC.

@bug_boys

82yr old Butch still putting in work. Has anybody seen the videos where a guy raised 180g's to help an 82 yr old walmart employee retire. We ought to do that for Butch. Who would donate? #fyp #foryou #foryoupage #walmart #gofundme

♬ original sound – BugBoys

Riječ je o biznismenu koji se bavi istrebljavanjem insekata, a na TikToku ima oko 300 hiljada pratitelja.

Zahvaljujući popularnosti objavljenog isječka i darežljivosti TikTok zajednice, prikupljeni novac bio je dovoljan Marionu da se umirovi. On je najavio otkaz, a nakon odrađenog otkaznog roka je napustio Walmart.

Za Cumberland Times News je rekao da će novac iskoristiti da otplati kuću, a potom i za putovanje na Floridu kako bi posjetio unuke.

“Sve što vam mogu reći jest da me je dobri Bog blagoslovio zbog onoga što sam radio u mladosti”, poručio je Marion.Izvor
Index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button