BiHIstaknutoServisiTuzlanski kanton

Snijeg stvara probleme na putu Tuzla – Sarajevo (FOTO)

Snježne padavine koje su intenzivirane ovoga jutra počele su stvarati probleme na magistralnom putu Tuzla – Sarajevo. Usporeno odvijanje saobraćaja je na području Kladnja zbog popriječenih kamiona.

Kako je potvrđeno iz BIHAMK-a, zbog snijega na kolovozu i zaostalih teretnih vozila usporeno i otežano, uz česte zastoje, saobraća se na magistralnom putu Olovo – Kladanj – Tuzla na području Karaule.

Iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona za Klix.ba su također potvrdili ovu informaciju, navodeći da je na mjesto događaja upućena zimska služba, a već je prisutna i policijska patrola koja regulira saobraćanje vozila.

“Usporeno zbog sniježne vijavice saobraća se i preko prevoja Rogoj na putu Sarajevo – Foča. Snijega na kolovozu mjestimično ima na putevima Glamoč – Mlinište i Turbe – Banja Luka, kao i na širem području Romanije i Han Pijeska, te na putu prema Jahorini”, naveli su iz BIHAMK-a-

Zbog trenutnih uslova na cesti, vozačima se preporučuje opreznija vožnja, uz obavezno držanje odstojanja između vozila. Također, obavezno je I posjedovanje zimske opreme.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button