BiHSportZanimljivosti i zabava

Ludnica u Mostaru već počinje, Hercegovina slavi Veležov povratak u Premijer ligu













Od ranog jutra Fejićeva, Cernica, Carina, Musala i druge mostarske ulice i naselja odjekuju navijačkim pjesmama, svako drugi na ulici je u crvenoj boji, svi znaju da danas u Mostaru nije poseban dan.

Za opće crvenilo naviše je zaslužna mala radionica Nadira Frlja koja je u saradnji s klubom i udruženjima navijača u samo nekoliko dana odštampala više od šest hiljada prigodnih majica “Rođeni šampioni”. Posao još nije gotovo, navijači i dalje čekaju pred radnjom u Fejićevoj ulici.

Možda će Vas zanimati i:
Opće crvenilo trebalo bi se kako dan odmiče preseliti u Vrapčiće gdje od 17:30 kreće posljednja utakmica Veleža u Prvoj ligi Federacije, a protivnik je Igman iz Konjica.

Nakon dodjele pehara i slavlja na stadionu sve se seli na trg Musala gdje je predviđen slavljenički program do duboko u noć. Svirat će mostarski bendovi, a postavljena je posebna scena.

Ovih dana svečarska atmosfera zbog Veleža nije zabilježena samo u Mostaru, već i u mnogim drugim hercegovačkim sredinama. Na slavlje su pozvani i brojni bivši igrači, legende i prijatelji kluba, predstavnici svih klubova Premijer i Federalne lige, javni i kulturni radnici.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button