BiHU fokusu

Veći dio BiH prekrio snijeg: Kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana?




Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Snijeg pada u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima, a kiša na jugu zemlje.

Danas prije podne oblačno sa snijegom u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima, a na jugu kiša. Od poslijepodnevnih sati u Bosni djelomično smanjenje oblačnosti, a u Hercegovini razvedravanje. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjevereoistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C.

U srijedu 04.12.2019., u većem dijelu zemlje jutro sunčano sa mrazom. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. Jutarnja temperatura od -9 do -2, na jugu do 3, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 6 do 11 °C.

U četvrtak 05.12.2019., u većem dijelu zemlje jutro sunčano sa mrazom. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. Tokom dana postepeno naoblačenje, što u Hercegovine i na zapadu Boosne, poslije podne i u večernjim satima, može usloviti kišu. Jutarnja temperatura od -7 do -2, na jugu od 2 do 6, a dnevna od 2 do 8, na jugu do 12 °C.

U petak 06.12.2019., u većem dijelu zemlje pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu od 8 do 12, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 15 °C.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button