SportZanimljivosti i zabava

Vozač formule snimljen dok juri ulicom 179 km/h, ostao je bez vozačke
20-Godišnji pilot nije dobio poštedu – odrezali su mu paprenu kaznu.

Amaury Cordeel je perspektivni belgijski pilot u Formuli 2, koji više ne smije voziti javnim prometnicama. Naime, on je izgubio vozačku dozvolu nakon što je utvrđeno da je vozio nedozvoljenom brzinom ulicama svog rodnog grada Themesa u Belgiji.

Pritom Cordeel nije odmah uhvaćen u prekršaju, već ga je kazna sustigla nakon što su organi reda pogledali video koji je 2020. godine objavio na svojem TikTok profilu. Prema toj snimci, utvrđeno je da je mladi vozač vozio čak 179 km/h ulicom dugom 2.6 km na kojoj postoji ravna dionica od 1.6 km, ali je maksimalna dozvoljena brzina svejedno 50 km/h.

Cordeel je na sudu u Dendermondeu, sjeverno od Bruxellesa, proglašen krivim, a odmah mu je izrečena i kazna. Vozačka dozvola oduzeta mu je na minimalno 6 mjeseci, kad će moći polagati ispit. Nadalje, mora platiti i kaznu u iznosu od 3.600 eura. Inače, ovo izgleda nije Cordeelu prvi prekršaj. Prije se pojavio video gdje je za upravljačem Audija koji vozi 300 km/h navodno upravo Cordeel.

Još uvijek nije poznato što će biti s karijerom Cordeela u Formuli 2. Formula 1 zahtijeva da svi piloti imaju vozačku dozvolu, dok u Formuli 2 to nije obavezno jer često voze vozači mlađi od 18 godina. Prvi čovjek natjecanja Bruno Michael je rekao da će se još jednom proučiti situacija i pravila.

“Ovo je vjerojatno nešto što bi trebalo biti predmet razgovora s FIA-om da se vidi kako to riješiti i je li potrebno nešto posebno,” rekao je Michel i nastavio: “Ne možemo ignorirati ovu činjenicu, to je sigurno.”Izvor
index.hr

Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button