Gdje izaćiTuzlanski kantonZanimljivosti i zabava

Šesta noć na XX TKT Fest-u – zatvaranje jubilarnog izdanja festivala

Šesta noć na XX TKT Fest-u – zatvaranje jubilarnog izdanja festivala

Zadnju noć jubilarnog XX izdanja TKT Festivala publika će imati priliku gledati predstavu u domaćoj produkciji. Riječ je o tekstu Irfana Horozovića „Proba“. Režiju potpisuju Damir Altumbabić i Jasmina Čelebić Tanović. Premijerno izvođenje predstave je u četvrtak, 29.12.2022. godine sa početkom u 19:30h na Kamernoj sceni Doma mladih, Centra za kulturu Tuzla.

Nakon svake predstave, u takmičarskom dijelu, publika je imala priliku da ocijeni predstavu. S tim u vezi, na zatvaranju festivala proglasit će se najbolja predstava po ocjeni publike XX TKT Festivala.

O predstavi „Proba“:

 Ova predstava govori o onima koji su uspjeli da prežive rat u BiH, u Sarajevu, ali koji svoj pakao nose uvijek sa sobom ma gdje se nalazili. Ovo je priča o običnim ljudima, o njihovim životnim pričama, o njihovim traumama. U ovoj drami život se pretvara u san, u strašan san, u vječnost koja nikada nikada neće biti završena.

  • “Proba”, u produkciji Teatra Kabare Tuzla
  • Autor teksta: Irfan Horozović
  • Režija: Damir Altumbabić i Jasmina Čelebić Tanović
  • Scenografija, rekvizita i dizajn prostora Enver Hasić
  • Muzika, ton i saradnik za muziku Adnan Džekić
  • Dizajn plakata Damir Pirić
  • Muzika: Bach, Damir Avdić, od Vardara sve do Triglava…
  • Igraju: Ivana Milosavljević kao Baisa / Damir Altumbabić kao Kenan

Premijera: 29.12.2022., četvrtak u 19:30 na XX TKT FEST-u – Dani akademskog teatra

Rezervacije ulaznica publika može izvršiti u inboxu facebook stranice „Teatar Kabare Tuzla“ ili na broj telefona: 063 900 682.

Rezervisane ulaznice mogu se preuzeti na blagajni u Domu mladih Tuzla (2.sprat) u srijedu od 17:00 do 19:00 i četvrtak periodu od 17:00 – 19:30.

Dobro nam došli!

XX TKT Fest su podržali: Grad Tuzla, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, Vlada Tuzlanskog kantona – Ministarstvo za kulturu, sport i mlade, Leftor, BuyBook, Cvjećara „Ruža“ Tuzla, Kabil Pekara, RockShop.ba.

 Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button