ArhivaU fokusu

Počeo je ljetni naučni kamp u Tuzli: Studenti iz regiona ruše barijere i sklapaju saradnje!










Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Tuzli zajedno sa Johann Wolfgang Goethe Universitaet Frankfurt treću godinu zaredom organizuje simpozij za nastavnike i studente iz BiH i regije pod nazivom “CONNECT 3.0 – Svjesnost i konvergencija”.

Počeo je danas u 10:00h i trajat će naredna tri dana. Studenati iz Tuzle, Frankfurta, Banja Luke, Novog Sada i Mostara radit će sa mentorima na zadanoj temi sve do posljednjeg dana simpozija.

“Studenti će unutar svojih grupa raditi na različitim projektima, primarno vezano ili za naučno-istraživački rad ili za popularizaciju nauke što će onda potom za nekih mjesec dana prezentovati na jednom malom simpoziju koji će se održati ponovo u našoj organizaciji, ovog puta u Neumu krajem avgusta mjeseca.” – kazao je Vedad Pašić, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta u Tuzli.

Mnogo je prednosti ovog simpozija, a među najdragocjenijim stvarima koje će studenti dobiti jeste činjenica da se formiraju nova prijateljstva.

“Najdragocjenija stvar vezana za cijeli projekat proizilazi iz njegovog naziva “Connect”, odnosno uveži i poveži, dakle mladi ljudi iz cijelog regiona sklapaju prijateljstva i stvaraju saradnje. To ubjedljivo razbija i barijere među mladim naučnicima koje tu definitivno ne bi ni trebale da budu tu.” – rekao je Vedad Pašić.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button