BiH

Stanivuković bijesan jer u Banjoj Luci neće biti centralne proslave dana RS-a

Centralna proslava 9. januara, neustavnog dana Republike Srpske po prvi put će se umjesto u Banjoj Luci održati u Istočnom Sarajevu.

Dio javnosti u manjem bh. entitetu ne krije svoje nezadovoljstvo ovom odlukom, a jedan od najglasnijih je gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković.

“Poštujem odluku da centralni događaj povodom obilježavanja Dana Republike Srpske bude organizovan u Istočnom Sarajevu, ali smatram da je nedopustivo da baš na ovaj važan datum za RS nema nikakvog obilježavanja u njenom najvećem gradu,” rekao je banjalučki gradonačelnik.

Prema njegovim riječima, građani grada na Vrbasu će i pored toga ovaj dan proslaviti svečano na ulicama grada na poseban način.

Iz Gradske uprave najavljuju da će biti formiran Organizacioni odbor, te da će javnost uskoro biti informisana o detaljima proslave.

Podsjećamo, Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio je ovaj praznik neustavnim budući da 9. januar 1992. godine za mnoge predstavlja datum početka etničkog čišćenja i zločina nad nesrpskim stanovništvom u našoj zemlji.Izvor
Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button