SvijetTehnologijaZanimljivosti i zabava

Pogledajte koji su to najtraženiji pojmovi na Googleu u 2022. godini
Kompanija Google objavila je listu najtraženijih pojmova u ovoj godinu. Na njoj su uvrštena najčešće pretraživani pojmovi, vijesti i ljudi, a mnoge je ova lista začudila.

Na liderskoj poziciji tako se našla riječ “Wordle”. Riječ je o ultra popularnoj online igri koja se igra riječima.

Drugi najtraženiji pojam na Googleu bio je “India vs. England”.

Naime, indijska reprezentacija u kriketu obišla je Englesku u julu 2022. kako bi odigrala tri utakmice One Day International (ODI) i tri utakmice Twenty20 International (T20I) protiv engleske reprezentacije u kriketu. To je iz nekog razloga zanimalo milione ljudi, od kojih su većina indijci.

Cyber Security Concerns In The Global Wake of Hacking Threat

Treći najguglaniji pojam na Googleu bila je “Ukrajina”. Kao što je poznato, u februaru ove godine počela je ruska agresija na ovu zemlju pa su milioni ljudi pokušali da što više saznaju o njoj.

Četvrta pozicija pripala je kraljici Elizabet, koja je preminula u septembru ove godine. Ceremonije nakon njezine smrti pratili su milioni diljem svijeta, a interes za njezin život i kraljevsku porodicu naglo je porastao.

Peti najguglaniji pojam bio je također vezan uz kriket. Masovno se guglalo indijsku reprezentaciju u kriketu i njen okršaj s reprezentacijom Južne Afrike. Ponovo su, pogađate, prednjačili Indijci.

Johnny Depp bio je najguglanija osoba ove godine, a zanimljivo da je Novak Đoković nakon skandala sa vakcinacijom i odlaska u Australiju postao najguglaniji sportista svijeta.Izvor
klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button