U fokusu

Projekcija filma “Igra sjenki” u ponedjeljak u Cinestaru u TuzliCentar za pružanje usluga u zajednici PUŽ u saradnji sa Caritas-om Bosne i Hercegovine organizuje obilježavanje Međunarodnog dana migranata. Bit će organizovana projekcija dokumentarnog filma “Igra sjenki”.

Film prikazuje put maloljetnika na “Balkanskoj ruti”. Projekcija je otvorena za javnost i ulaz je besplatan, predviđena je za studente, učenike i članove lokalnih nevladinih organizacija. Cilj projekcije jeste prikazivanje fenonomena migracija, same težine tog puta i predstavljanja načina na kojima će se pomoći toj skupini.

Možda će Vas zanimati i:

Film će biti prikazan 19.12.2022. godine u Cinestar u Tuzli (Bingo City Centar) u 16:00h.

Prijave za projekciju su otvorene do ponedjeljka do 12:00h, a iste možete izvršiti putem maila na danijel@puz.ba.

Opis filma: 

Tinejdžeri koji su izbjegli iz svojih zemalja svakodnevno pokušavaju prijeći europske granice u potrazi za zaštitom i boljim životom. Putuju kroz svijet sjenki minskih polja, medvjeda, brzih rijeka, krijumčara i graničara. ‘Igra’ je njihov gorko ironičan izraz za pokušaj prijelaza granica. Igra sjenki je putovanje kroz mračnu stranu Europe, s izbjeglicama tinejdžerima kao našim vodičima.2 Komentara na ovaj članak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button