BiHVijesti

Vlast na državnom nivou: HDZ, SNSD i Osmorka danas će ozvaničiti koaliciju
Predstavnici SNSD-a, HDZ-a i Osmorke sastaju se danas u Istočnom Sarajevu, a nakon toga će u Sarajevu potpisati sporazum o koaliranju na državnom nivou.

Sastanak je prije nekoliko dana najavio Milorad Dodik, nakon održanog prvog susreta sa predstavnicima Osmorke u Banjoj Luci te ga potvrdio nakon sastanka sa Draganom Čovićem.

Oni će zajedno održati sastanak u Istočnom Sarajevu, nakon čega će u institucijama BiH (planirano u 16:00 sati) potpisati sporazum, koji dolazi simbolično na isti dan kada BiH treba biti odobren kandidatski status u EU.

Potpis će na sporazum staviti Nermin Nikšić (SDP), Milorad Dodik (SNSD) i Dragan Čović (HDZ), a predstavnici će se nakon toga obratiti novinarima.

Plan je da se sve “proslavi” na Božićnom prijemu koji organizuje predsjednik HDZ-a Dragan Čović u 18 sati, također u zgradi državnog parlamenta. Na tom prijemu je planiran dolazak brojnih zvanica iz političkog, vjerskog i javnog života BiH kao i visokih međunarodnih dužnosnika i članova diplomatskog kora u BiH.

Inače, svi predstavnici su u prethodnim danima istaknuli da su postigli dogovor o prioritetima u državi, ali da se nisu fokusirali na ono u čemu se ne slažu. Nakon sastanka u Banjoj Luci za vikend formirane su radne grupe koje su osmislile koalicioni sporazum koji će javnosti biti objelodanjen danas.Izvor
Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button