BiHVijesti

Antikorupcijski tim Vlade FBiH održao obuku kontakt osoba (VIDEO)

Obuka kontakt osoba u institucijama Federacije Bosne i Hercegovine održana je danas u organizaciji Antikorupcijskog tima Vlade FBiH i Misije OSCE-a u BiH.

Predsjednik Antikorupcijskog tima Vlade FBiH Eldan Mujanović kazao je za Fenu da će danas uz pomoć eksperata kontakt osobe biti dodatno obučene u vezi strateškog planiranja i izrade planova integriteta, kao vrlo važnog internog alata unutar institucija u kojima se nastoje osnažiti mehanizmi za borbu protiv korupcije te o procesu izvještavanja i pripreme nove strategije FBiH za borbu protiv korupcije.

– Ovo je vrlo važan napor da se izgradi i ojača infrastruktura u skoro 100 institucija Vlade FBiH u kojima postoje dizajnirane kontakt tačke koje zajedno s rukovodstvom rade na sistemu prevencije korupcije i smanjenu rizika od korupcije – naglasio je.

Mujanović je istakao da su učesnici konferencije osobe unutar federalnih institucija koje su formalno nominirane kao osobe koje su zadužene za koordinaciju borbe protiv korupcije i saradnju s Antikoruptivnim timom Vlade FBiH.

Pored Mujanovića, predavači su eksterni konsultanti Nermin Kadribašić i Gojko Pavlović, koji su govorili o izgradnji kapaciteta kontakt osoba u institucijama na FBiH, strateškom planiranju, izgradnji kapaciteta kontakt osoba te o planovima integriteta i njihovoj implementaciji.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button