KulturaTuzlaTuzlanski kanton

14. Festival Sevdalinke: Filip Vučić dobitnik plakete “Safet Isović”
Sinoć je u Bosanskom kulturnom centru Tuzla održatno svečano otvorenje 14. Festivala Sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim”. Prvu noć je na programu bio takmičarski dio Festivala.

Publika je imala priliku da sluša 10 autorskih kompozicija u duhu sevdaha koje su na kraju propraćene nagradama za muziku, tekst i aranžman.

Možda će Vas zanimati i:

Ono što je svojstveno kao ideja i produkt Festivala sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim” jeste glavna nagrada Plaketa Safet Isović koja je zaštićena na Institutu za intelektualno vlasništvo.

Dobitnik PLAKETE SAFET ISOVIĆ na 14. Festivalu Sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim” je Filip Vučić. On je nastupio sa kompozicijom Sulejmana othranila majka, također on potpisuje muziku i tekst, a za aranžman je zaslužan Ivan Peković.

Večeras će se u Bosanskom kulturnom centru Tuzla održati revijalna noć 14. Festival Sevdalinke, a očekuje nas divna noć u kojoj ćemo moći da uživamo u izvedbama najeminentnijih umjetnika i umjetnica.

Kao i prehodni Festival Sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim”, imati ćete priliku pratiti sve aktivnosti uživo na Facebook stranici i Youtube kanalu Festivala Sevdalinke, zahvaljujući našem generalnom medijskom pokrovitelju RTV TK.

Kompletan program možete pogledati na LINKU.

Pogledajte atmosferu sa sinoćnjeg takmičenja autora:Možda će Vas zanimati i:

Back to top button