RegionVijesti

Stranka iz Srbije traži uvođenje bolovanja za vlasnike pasa i mačaka













Politička stranka Istina iz Srbije pokrenula je neobičnu inicijativu tražeći uvođenje prava na bolovanje za vlasnike kućnih ljubimaca, posebno pasa i mačaka.

Prema informacijama na web stranici stranke, vlasnici kućnih ljubimaca u Srbiji su zakonski obavezni osigurati blagovremenu veterinarsku pomoć i njegu svojim ljubimcima, a nepridržavanje tog propisa može rezultirati kaznom do 50.000 dinara.

U svojoj izjavi stranka naglašava da je ova neusaglašenost propisa neprihvatljiva i postavlja vlasnike kućnih ljubimaca pred tešku dilemu između plaćanja kazne i ugrožavanja zdravlja svojih ljubimaca ili riskiranja gubitka posla ako zbog toga ne dođu na posao.

Predsjednica stranke, Ivana Vujasin, istaknula je da su današnje ekonomske poteškoće dovele do visokih troškova liječenja kućnih ljubimaca te da je odgovornost društva olakšati život građanima. Njihov cilj je stvaranje modernog i uređenog društva u kojem su građani zaštićeni. Vujasin dodaje da bi liberalizacija režima bolovanja i pokrivanje određenih veterinarskih tretmana osiguranjem mogli biti ključni za postizanje ravnoteže između brige za dobrobit kućnih ljubimaca i radnih obaveza.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button