BiHVijesti

Troje državljana BiH uhićeno zbog krijumčarenja 15 osoba afroazijskog porijekla

Službenici Jedinice granične policije BiH Gradiška u četvrtak, 8. decembra, spriječili su krijumčarenje 15 osoba afroazijskog porijekla.

Krijumčarenje je spriječeno u mjestu Kaoci na području općine Srbac prilikom kontrole tri putnička motorna vozila bh. registarskih oznaka, kojima je upravljalo troje državljana Bosne i Hercegovine, i to dvojica muškaraca i jedna žena, navodi se u priopćenju Granične policije BiH.

Strani državljani nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u upitnicima za migrante izjavili su da dolaze iz Afganistana i Bangladeša. Među krijumčarenim osobama su dvije žene, šestero djece te sedam odraslih muških osoba.

Prema naredbi dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH, državljani BiH su uhićeni i ispitani u svojstvu osumnjičenih te će protiv njih ovoj instituciji biti dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu “krijumčarenje osoba”. Vozila koja su korištena kao sredstva izvršenja kaznenog djela i drugi dokazni materijali  privremeno su oduzeti.

Krijumčareni migranti će, nakon što budu ispitani u svojstvu svjedoka, biti predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.Izvor
FENA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button