BiHSportU fokusu

Kaknjo: Neka mi halali Mirza, ali Amel je naš najveći sportista svih vremena







Predsjednik Atletskog saveza Bosne i Hercegovine Suad Kaknjo je na današnjoj konferenciji za medije koja je upriličena zbog dočeka Amela Tuke čestitao našem najboljem atletičaru na velikom uspjehu.

– Imam puno toga reći, ali ćemo Amelu ostaviti najviše prostora. Samo bih rekao dvije-tri rečenice. Atletski Savez BiH nema nijednog profesionalca i ta podrška koja nije Amelu dovoljna je od srca i iz ljubavi. Amel je napravio još jedan korak od 2015. godine i to može samo čovjek poput Amela. Poslije 2015. godine bilo je povreda i primitivnog odbacivanja čovjeka koji je napravio dovoljno za BiH. Amel je sve to prebrodio i došao do zlatnih visina. Amelovo srebro je zlatnog sjaja, rekao je Kaknjo i dodao:

– Amerikanac koji je osvojio zlato za dvije godine neće biti na sceni. Ono što se desilo najbolje u historiji BiH je uradio Amel Tuka, neka mi halali Mirza Delibašić, ali ja smatram tako. Ja kao čovjek koji je 11 godina vjeruje da će se ovo završiti zlatnom medaljom. Imali smo bronzu, sada imamo srebru, vjerujem da ćemo doći i do zlata. Amel je veličina koja je neprevaziđena. Hvala ljudima škoji su najzaslužniji što je on tu sa nama, a to su njegovi roditelji kao i njegova vjerenica. Moram se njima zahvaliti jer da biste postigli vrhunski rezultat morate biti psihički stabilni, a to su oni njemu omogućili. Ja se nadam da će ovo biti preokret u bh. sportu jer Amel Tuka je najveći ambasador Bosne i Hercegovine.

Izvor: Tv1



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button