Zanimljivosti i zabava

Evropska unija organizirala metaverse party od 387.000 eura, došlo šestero ljudi

Odjel za vanjsku pomoć Europske komisije organizirao je početkom prosinca metaverse zabavu na koju je utrošeno 387.000 eura.

Zabavu su organizirali s ciljem da privuku mlade i osvijeste ih o poslu koji obavljaju, no na partiju se na kraju pojavilo samo šestero ljudi. Jedan od gostiju koji se pojavio bio je novinar Vince Chadwick.

Možda će Vas zanimati i:

Metaverse - The New Reality

“Ovdje sam na ‘gala’ koncertu u metaverzumu odjela EU za vanjsku pomoć, osmišljenom da privuče politički neangažirane osobe od 18 do 35 godina. Nakon nekoliko zbunjenih razgovora s otprilike pet drugih ljudi koji su se pojavili, ostao sam sam”, napisao je.

Chadwick je podijelio kratki isječak na Twitteru koji prikazuje raznobojne avatare u obliku spajalica kako plešu na pozornici pokraj tropske plaže. “Ima li koga?” napisao je u poruci koja se pojavila na ekranu jedan od malobrojnih uzvanika. “DJ stalno vrti istu glazbu”, dodao je drugi.

Inicijativa Global Gateway

Odjel je potrošio 387.000 eura dolara na svoj metaverse prostor koji je osmišljen za promicanje Inicijative EU Global Gateway. Inicijativa ima za cilj potrošiti 300 milijardi eura do 2027. na izgradnju nove infrastrukture u zemljama u razvoju. Jedan glasnogovornik iz komisije opisao je to kao “namjenski metaverzum u kojem se može istražiti što Global Gateway znači kroz niz  priča u virtualnom okruženju”.

Odjel za vanjsku pomoć zadužen je za potporu zemljama diljem svijeta davanjem bespovratnih sredstava zemljama u razvoju ili ulaganjem u smanjenje siromaštva ili doprinosima financiranju klimatskih promjena.Izvor
index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button