Crna hronika

Detalji ubistva na Ilidži: Dramatična policijska potjera nakon pljačke













Iza ponoći, tačnije u 01,10 sati, obaviješteno je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da je u mjestu Svrake, općina Vogošća, u toku izvršenje krivičnog djela teške krađe u samoposlugu Amko – komerc od strane više naoružanih osoba.

Na lice mjesta je upućeno više policijskih patrola. Policijski službenici su utvrdili da su se izvršioci putničkim motornim vozilom marke “VW Pasat”, svijetlo plave boje, udaljili u pravcu općine Novi Grad Sarajevo. S ciljem hvatanja izvršilaca pomenutog krivičnog djela, organizovana je policijska potjera, te su izvršioci sustignuti na kružnom toku, ulica Butmirska cesta, općina Ilidža, gdje su isti napustili vozilo i udaljili se u krug vanjskog skladišta poslovnice “Elekrtodistribucija” Ilidža.

Možda će Vas zanimati i:

Tokom hvatanja izvršilaca, došlo je do upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom je jedan od izvršilaca pogođen iz vatrenog oružja od strane policijskih službenika, dok su dvije osobe lišene slobode, a jedna u bjekstvu. Na lice mjesta je izašla ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a od strane ljekara je konstatovana smrt pogođene osobe.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o D.N., rođen 1991.godine, nastanjen u Sarajevu. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz čalana 287. KZ F BiH (Teška krađa), a u vezi sa članom 342. stav 2. KZ F BiH (Organizirani kriminal) i člana 359. istog Zakona (Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti). slobode su lišeni B.A., rođen 1987.godine i B.J., rođen 1994.godine, oba nastanjena u Sarajevu, dok je u bjekstvu Dž.S., rođen 1991.godine, također nastanjen u Sarajevu, koji je u jutarnjim satima pronađen i lišen slobode, sa povredama u predjelu lijeve noge, nanesene vatrenim oružjem. Isti je  prevezen u KCU u Sarajevu radi ukazivanja ljekraske pomoći.

U predmetnom vozilu, sa nepripadajućim registarskim tablicama, pronađeni su i izuzeti otuđeni predmeti. Tokom uviđaja na licu mjesta pronađena je jedna automatska puška, jedan pištolj i tri kape tzv. “fantomke”. Uviđajem na licu mjesta rukovodi tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a isti obavljaju policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak medicinske struke.

Kako nezvanično saznajemo, ubijen je Nermin Delić.

Izvor: radiosarajevo



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button