Valter TuzlanskiZanimljivosti i zabava

U nebo izvan ovog svijeta, vanjsko stepenište koje vodi na vrh zgrade visoke 387 metara










City Climb ili u prijevodu gradski uspon nova je turistička atrakcija u New Yorku za sve zainteresirane posjetioce nebodera 30 Hudson Yard koji se  izdiže na 103 kata na Manhattenu.
Otkako se otvorio u martu prošle godine šesti najviši neboder Velike jabuke privlači znatiželjnike, a posebno njegov trokutasti vidikovac po imenu Edge (rub) koji strši između 100. i 101. sprata zgrade na visini od oko 340 metara.

City Climb je najviši gradski uspon na otvorenom na svijetu.

Penjači se penju na vanjski dio nebodera više od 340 metar iznad tla, a zatim se naginju i gledaju dolje s najviše vanjske platforme u New Yorku.

To je avantura za razliku od bilo koje druge na svijetu i postignuće koje ćete pamtiti do kraja života.

Edge je najviša paluba na otvorenom na zapadnoj hemisferi koja se nalazi na 30 Hudson Yards, s jedinstvenim dizajnom. Postavljena je u zraku, dajući vam osjećaj da lebdite na nebu s pogledom od 360 stepeni koji ne možete dobiti nigdje drugdje.

Pogledajte 100 spratova dole s uzbudljivog staklenog poda, nagnite se nad gradom na zakošenim staklenim zidovima i pijuckajte šampanjac na nebu.

Nikada prije niste doživjeli ovakav New York.

Vaši prijatelji i obitelj mogu vas bodriti s Edgea dok se penjete na City Climb.

Nađite se nakon vašeg uspona na pobjedničkom krugu na Edgeu i nazdravite šampanjac na nebu.

Ulaznice za Edge oštaju od 36 dolara

Prije nego što se upute stepenicama na vrh posjetitelji će morati proći brzi sigurnosni kurs, a penjanje je dozvoljeno samo s zaštitnim pojasevima. Vodiči City Climba s dva kabla učvršćuju zaštitne pojaseve na osobama uz bazu zgrade za nesmetano i sigurno penjanje.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button