Svijet

“Tata, pomozi mi!”: Trenutak kada su napadači počeli pucati













Dublin: Napadači su upali u atrij hotela za vrijeme službenog vaganja boksača uoči boksačkog turnira koji se trebao održati u subotu. Jedan muškarac je poginuo…

Snimljeni su dramatični trenuci u kojima boksači i navijači panično bježe kako bi spasili svoje živote nakon što su trojica muškaraca obučena u policijske uniforme upala u hotel Regency u Dublinu i počeli pucati iz kalašnjikova, javlja The Sun.

Podsjetimo, u pucnjavi je najmanje jedan muškarac poginuo, dok je dvoje teško ozlijeđeno. Napadači su upali u atrij hotela za vrijeme službenog vaganja boksača uoči boksačkog turnira koji se trebao održati danas. Nakon pucnjave napadači su pobjegli.

Press Association/Pixsell

 

Na snimci se može čuti i dijete koje je u panici. U jednom trenutku dječak dovikuje: Tata pomozi mi! Tata što je to bilo?’

Nakon što su izašli na ulicu, čuju se glasovi ljudi.

– Što se događa? – upitao je ženski glas.

– Ne znam – odgovara muškarac.

Sukob podzemlja?

Prema pisanju The Suna, na vaganju je bilo nekoliko zloglasnih članova Dublinskog podzemlja. A sama pucnjava izbila je u vrijeme dok je na vagi bio boksač Jamie Kavanagh. Kavanagh je sin Gerarda ‘Sjekire’ Kavanagha koji je ubijen u Španjolskoj u aprilu prošle godine. Gerard Kavanagh je navodno bio prvi čovjek Christyja Kinahana, koji se sumnjiči da je jedan od najvećih dilera kokaina u Europi.

Policija nije objavila ime muškarca koji je danas ubijen, no pretpostavlja se da je riječ o rođaku gangstera iz Dublina, ‘Debelog’ Freddija Thompsona. Thompson je navodno prethodno obaviješten da mu je život u opasnosti.

Organizatori boksačkog turnira obavijestili su javnost da je turnir otkazan zbog pucnjave.

Izvor: 24sata.hr



Back to top button