SvijetZanimljivosti i zabava

Rus koji je stao u odbranu Ukrajine o svojim sunarodnjacima: “Za njih nemam milosti”

Ukrajinska legija “Slobodna Rusija” je jedna od međunarodnih formacija u kojoj se bore ruski dezerteri i dobrovoljci koji su napustili svoju domovinu kako bi branili Ukrajinu, a za CNN su opisali svoja iskustva.

Rus koji se bori pod pseudonimom “Cezar” kod Bahmuta kaže da su borbe izuzetno brutalne, te da rijetko ko uzima zarobljenike. Dodaje da mu nije teško kada se susretne sa sunarodnjacima sa druge strane jer prema njemu ti ljudi su prekršili “i ljudske i Božije zakone”, te da za njih “nema milosti”.

Možda će Vas zanimati i:

“Uzimam ih za zarobljenike ako to mogu, ali najčešće moram pucati na njih”, govori Cezar i dodaje da da su neki od njih i smrtno stradali.

Bahmut je poprište najtežih borbi u Ukrajini, te je sam grad gotovo u potpunosti uništen. Borbe u okolici ovog grada odnose velike žrtve sa obje strane, najviše od posljedica djelovanja artiljerije.

Cezar se osvrće na riječi ruskog predsjednika Vladimira Putina kako brani tradicionalne vrijednosti i podsjeća na manastir u blizini koji su razorile ruske snage, pitajući se da li je to ta borba koju Rusi žele.

Drugi ruski borac koji se predstavlja kao Vinnie kao najtežu borbu navodi onu sa plaćenicima iz grupe Wagner, te dodaje da ukoliko bi bio zarobljen da bi to za njega sasvim sigurno kraj. Ruska legija u Ukrajini broji nekoliko stotina boraca, a mnogi u Rusiji imaju želju da im se pridruže.

“Obavljam svoju vojnu i kršćansku dužnost, branim ukrajinski narod i ovu zemlju ali kada Ukrajina bude oslobođena prenijet ću svoj mač u Rusiju da je oslobodim tiranije”, poručuje Cezar na kraju.Izvor
klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button