Vijesti

Planirao teroristički napad: Uhapšeni Aleksandar Sinđelić iz Srbije tajno prebačen u Crnu Goru










Osumnjičen za organiziranje terorističkog napada u Crnoj Cori, Aleksandar Sinđelić nakon što je uhapšen u Srbiji, pod specijalnim mjerama sigurnosti prebačen za Podgoricu u zatvor u Spužu.

Akcija hapšenja osumnjičenog za organizovanje terorističkog napada na crnogorskog premijera Milu Đukanovića, policijske službenike i građane, koji je osujetio specijalni državni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić, izvedena je po nalogu iz Crne Gore 31. oktobra, pišu crnogorski mediji.

Možda će Vas zanimati i:

Sinđelić je prije nekoliko dana saslušan u Beogradu i bio je pod nadzorom vlasti u Srbiji, ali su nadležni organi dvije zemlje već tada uveliko spremali njegovo izručenje u skladu sa sporazumom o međusobnom izručenju državljana, a na osnovu Interpolove potjernice.

Prema nezvaničnim informacijama, Sinđelić je tokom saslušanja u Srbiji negirao da je izvršio krivična djela koja mu crnogorski istražioci stavljaju na teret.

Tužilac Katnić, uprkos pritiscima i sumnjičavosti dijela javnosti, nije zvanično otkrio kakve dokaze je prikupio protiv Sinđelića i bivšeg komandanta Žandarmerije Srbije Bratislava Dikića.

Prema tvrdnjama Katnića, teroristički plan bio je da terorističke grupe jedna za drugom ulaze u Crnu Goru i da, za početak, izazovu nerede ispred zgrade Skupštine, gdje je trebalo da se okupe pristalice Demokratskog fronta, a zatim da se infiltriraju u redove crnogorske policije i zapucaju na narod, te da se, prema tom scenariju, revoltirana masa pozove na nasilan ulazak u zgradu parlamenta.

Zadatak jedne od grupa, koja nije dostupna crnogorskim organima sigurnosti, bio je da zarobi crnogorskog premijera Đukanovića, gdje god se on u to vrijeme nalazio. Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su teroristi planirali da likvidiraju Đukanovića, te da su ga pratili iz minute u minutu.

Slična sudbina, da je uspio plan, trebalo je da zadesi i pripadnike specijalnih snaga po izlasku iz kampa na Zlatici, koje je jedna od terorističkih grupa, kako se sumnja, namjeravala da presretne u zasjedi i da ih pobije. Ovaj scenario, koji prema tvrdnjama Vučića, ima nesporne inostrane elemente, doveo bi do destabilizacije Crne Gore i sukoba nekontrolisanih razmjera, prenose crnogorski mediji.

Izvor: faktor.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button