Sport

FOTO: Rutinska pobjeda Zvijezde pred posljednju bitku










U utakmici 29. kola Prve lige Federacije BiH, danas je na stadionu Banja Ilidža u Gradačcu ekipa Zvijezde pobijedila GOŠK sa 2:0 (1:0).

Ekipa GOŠK-a je srdačno primljena od domaće publike, jer je u prošlom kolu na svom terenu pobijedila jedinog Zvijezdinog konkurenta u borbi za prvo mjesto ekipu Metalleghe.

1

Zvijezda je od početka krenula žestoko i već u 6. minutu povela sa 1:0. Gol je djelo možda i najboljeg pojedinca u redovima Zvijezde, Abida Mujagića, koji je uputio jak i precizan šut sa dvadesetak metara i gostujući golman Sušac je bio nemoćan.

Poslije još nekoliko ataka prema golu gostiju, igra je do kraja poluvremena ušla u mirnije tokove.

3

I drugo poluvrijeme ekipa Zvijezde je krenula agilnije prema golu GOŠK-a i to se pokazalo uspješnim. Igrao se 47. minut kada je na jedan centaršut sa desne strane u buketu igrača u šesnaestercu gostiju najbolje reagovao Mišan i glavom smjestio loptu u mrežu.

Do kraja utakmice Zvijezda je uputila još par šuteva u okvir gola gostiju, ali najbolji pojedinac u redovima gostiju golman Sušac je uspio da ih ukroti.

4

Pošto je i Metalleghe pobijedilo u ovom kolu, ostaje da se odluka o prvaku završi u zadnjem kolu u kojem Zvijezda gostuje u Čapljini, dok Metalleghe gostuje u Goraždu.

Zvijezda ima bod prednosti i remi u Goraždu bi joj bio dovoljan za prvo mjesto jer ima bolji međusobni skor sa Metallegheom, ali trener domaćih Vojvodić ne želi da kalkuliše i da išta predaje slučaju, ističući da ekipa Zvijezde u zadnjem kolu ide po pobjedu u Čapljinu.

5

Biće sigurno uzbudljivo i dramatično u sljedećem kolu na ova dva terena, ali je najbitnije da se do kraja bodovi traže u fer i sportskoj borbi , pa neka bolji tim postane novi član Premijer lige.

Piše: Suad Krajnović

VEZANI ČLANAK: 

http://radiokameleon.ba/2016/05/prva-liga-fbih-zvijezdu-90-minuta-dijeli-do-ulaska-elitu/

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button