Gdje kupovatiMuzikaPreporučujemoTehnologija

Kako da postignete čist i dubok bass u Vašem automobilu
Slušanje muzike tokom vožnje je pravi užitak, naravno mnogo veći ako imate kvalitetno ozvučenje. Fabrički zvučnici u automobilima srednje klase teško da mogu pružiti čistoću i moć zvuka kao kod luksuznih modela koji obično posjeduju zasebne subwoofer-e.

Kvaliteta fabričkih zvučnika u startu može biti zadovoljavajuća ukoliko niste uklanjali svaki segment opreme kako biste uštedjeli na cijeni automobila. Ipak, takvi audiosistemi teško će zadovoljiti ukus pravih audiofila, pa će se takvi vozači često odlučiti za nadogradnju.

Možda će Vas zanimati i:

Možete li dobiti bolje basove u automobilu bez subwoofer-a?

Hladna, teška istina je da nećete dobiti dobar bas u zvučnom sistemu koji ne uključuje i subwoofer i pojačalo za njegovo pokretanje. Problem je što auto zvučnici, čak i zaista dobri zvučnici, nisu dovoljno veliki, a ugrađeni stereo amperi nisu dovoljno snažni da reprodukuju dubok bas bez izobličenja.

Upravo za te potrebe najveća američka kompanija audio opreme JBL je osmislila proizvod po imenu “JBL BASS PRO SL 2” koji se ugrađuje vjerovali ili ne, ispod sjedišta u Vašem automobilu.

JBL BASS PRO SL 2 subwoofer dolazi sa već ugrađenim pojačalom, a sve to bez problema stane ispod prednjeg sjedišta mnogih vozila i dodaje duboke i bogate basove Vašem postojećem audio sistemu. Njegov woofer plitkog profila, 8” je uparen sa prilagođenim kućištem i pokreće ga moćno digitalno pojačalo klase D što ga čini najmoćnijim rješenjem za gore navedene potrebe. Potpuno varijabilna skretnica i Bass EQ su ugrađeni kako bi se BassPro SL2 potpuno prilagodio Vašem ukusu.

Ovdje možete naručiti Vaš JBL BASS PRO SL 2.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button