Big Bang #HerojiGeneracije

Devetnaestogodišnjak iz Tuzle nesebično pomaže ljudima u pokretu
Armin Ribić je rođen 29.05.2003 godine u Tuzli. Osvojio je treće mjesto na državnom takmičenju u podruzetništvu – Munja business challenge, član je više omladinskih organizacija i volontirao je na mnogim projektima. Kandidat je za najveće priznanje za mlade u TK – BigBang Challenge, a za njega možete glasati na OVOM LINKU.

 

Armin je završio je Osnovnu Školu “Sjenjak” Tuzla. Učestovao je na raznim takičenjima i ostvarivao pohvalne rezultate. Završio je Srednju “Građevinsko-geodetsku školu” u Tuzli, smjer arhitektonski tehničar (5.00 uspjehom). Ove godine upisao je fakultet, tačnije arhitekturu u Sarajevu.  Tokom svog srednjoškolskog školovanja Armin je bio član preko 10 nevladinih organizacija poput ASUBIH, Crveni križ Tuzla, Budi Muško Klub, Udruženja “Multi” u projektu “Let's do it”, Karton Revoluciji, CAT BiH, “Ruku na srce” i drugima.

 Davao je svoj maksimalni doprinos. Najviše svog slobodnog vremena provodio je pomažući ljudima u pokretu i izbjeglicama, kroz organizacije “MFS Emmaus” i “PUŽ”. Radio je na raznim projektima, učestovao na raznim sastancima, organizovao okrule stolove, pomagao pri organizaciji festivala poput Prvog festivala mladih u Tuzli i razne druge.

 

 Armin je kandidat za priznanje BigBang #herojigeneracije u kategoriji građanski aktivizam, a za njega možete glasati OVDJE.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button