SportZanimljivosti i zabava

Budweiser traži odštetu zbog zabrane točenja alkohola na Svjetskom prvenstvu u Kataru
Američka pivska kompanija Budweiser, jedan od službenih sponzora Svjetskog prvenstva, traži od FIFA-e odštetu nakon katarske zabrane točenja alkohola na svim stadionima.

Budweiser je trebao osigurati piće na igralištima i zonama za navijače u Kataru, no čelnici FIFA-e popustili su pod pritiskom katarskih vlasti i potvrdili da se neće prodavati alkohol ni na jednom stadionu zbog čega bi pivska kompanija mogla izgubiti čak 40 miliona funti.

Budweiser launches limited-edition packaging for FIFA World Cup | Beverage Industry

Tvrtka sada traži odštetu nakon šokantnog zaokreta koji se odigrao prije početka turnira. Prethodno je obećano da će pivo i druga pića biti dostupni na svih osam mjesta održavanja Svjetskog prvenstva. Uoči početka turnira špekuliralo se kako će Katar navijačima s ulaznicama dopustiti kupnju piva na utakmicama, ali tri sata prije početka i jedan sat nakon završetka, no ne i tijekom utakmice.

Budweiser se trebao posluživati unutar prostora za navijače s ulaznicama koji okružuju svaki stadion, ali ne i na tribinama stadiona ili u dvorani. Loše su ovo vijesti za sponzora koji trenutno ima ugovor vrijedan oko 65 miliona funti s FIFA-om za ovo Svjetsko prvenstvo kao i za ono koje će se 2026. godine igrati u Meksiku, Kanadi i SAD-u. Iz Budweisera planiraju naplatiti gubitak.Izvor
index.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button