PolitikaSvijet

Putinov šef špijuna objavio o čemu je pričao sa direktorom CIA-e

Sastanak licem u lice na dosad najvišoj razini između SAD-a i Rusije od početka rata održan je ranije ovog mjeseca, kada su se susreli ravnatelj američke CIA-e William Burns i šef ruske obavještajne službe Sergej Nariškin.

Na sastanku održanom 14. septembra Burns i Nariškin razgovarali su o “nuklearnim temama”, potvrdio je danas Putinov šef špijuna u izjavi za rusku režimsku agenciju RIA-u.

Možda će Vas zanimati i:

Rusija je ranije odbila komentirati sadržaj sastanka, dok je Amerika poručila da je Burns upozorio svog ruskog kolegu na opasnost korištenja nuklearnog oružja.

Šef ruske obavještajne službe namjerava se sastati s direktorom CIA-e | Geopolitika News

Elizabeth Rood iz američke ambasade u Moskvi je ovog tjedna za RIA Novosti rekla da Burns “nije pregovarao ni o čemu” te “nije raspravljao o pregovorima za okončanje rata u Ukrajini”.

Što je danas rekao Nariškin?

Nariškin je danas za RIA-u potvrdio da su najčešće spominjane riječi na sastanku sa šefom CIA-e bile “strateška stabilnost”, “nuklearna stabilnost”, “Ukrajina” i “kijevski režim”. Potvrdio je i da Rusija i SAD imaju komunikacijski kanal kako bi “upravljali rizicima” te najavio mogućnost da se u budućnosti opet sastane s ravnateljem CIA-e.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button