LifestyleSvijetZanimljivosti i zabava

Isplivale bizarne fotografije djece s Instagrama Balenciagine dizajnerice

Nakon što je Balenciaga zgrozila svijet fotografijama na kojima djeca poziraju s igračkama za odrasle i alkoholom, pojavljuju se novi problemi vezani za poznatu modnu kuću.

Njihova dizajnerica je i na osobnom Instagram profilu objavljivala bizarne fotografije djece, a osim toga, na fotografijama kampanje pronađena je knjiga sa slikama djece za koju se čini da su kastrirana.

Dizajnerica Balencige Lotta Volkava na svom je Instagramu objavljivala fotografije na kojima se vide djevojčica u kupaćem kostimu koja leži, dječak koji nosi štikle, spavaća soba prekrivena mrljama krvi i plišani medvjedić zavezan crvenom trakom.

Objavila je i muškarca i ženu na čijim glavama je plastična vrećica, ženu koja se “žrtvuje” đavolu, dijete koje drži lubanju i djevojčicu zavezanu za stolicu. Lotta je nakon brojnih reakcija na društvenim mrežama zaključala profil.

Rođena je u Rusiji, a studirala je modni dizajn u Londonu. Nakon toga se preselila u Pariz. Surađivala je s brojnim slavnim osobama, među kojima su Kanye West i Justin Bieber. Također je radila za Vetements i Adidas.

Na fotografijama knjiga sa slikama djece koja izgledaju kao da su kastrirana

Osim Lottinog Instagrama, Daily Mail javlja kako se na dvije fotografije iz Balenciagine najnovije sporne kampanje može vidjeti francuska glumica Isabelle Huppert kako pozira u uredu na Manhattanu, a u pozadini se nalazi knjiga koja slavi belgijskog slikara Michaela Borremansa.

Njegov rad često prikazuje djecu. Tako je u kolekciji iz 2017./2018. pod nazivom Vatra sa sunca prikazana skupina male djece, od kojih neka imaju krvave mrlje na koži, a neka izgledaju kao da su kastrirana.

Modna kuća nije komentarisala knjigu ni kako je ona dospjela na fotografije kampanje za proljeće ‘23., ali ovaj se detalj samo nadovezao na šokantni Balenciagin prikaz djece, zbog čega je izbio skandal.

Podsjećamo, Balenciaga je prije nekoliko dana objavila šokantnu kampanju u kojoj se promovira dječja pornografija. Ova modna kuća je zatim podnijela tužbu od 25 miliona dolara protiv kompanije North Six i scenografa Nicholasa Des Jardinsa, koji je osmislio kampanju.

U izjavi objavljenoj na društvenim mrežama iz Balenciage su se ispričali zbog reklama, koje su mnogi nazvali “odvratnima” i “pretjerano seksualiziranima”.

Tim povodom oglasila se i Kim Kardashian, ambasadorica brenda na društvenim mrežama. Ona je rekla da je “potresena uznemirujućim slikama” kampanje i da nakon svega ovoga “preispituje svoj profesionalni odnos” s ovim brendom.

“Kao majka četvero djece, potresle su me uznemirujuće slike. Sigurnost djece mora se uvažavati s najvećim poštovanjem i bilo kakvi pokušaji normalizacije zlostavljanja djece bilo koje vrste ne bi trebali imati mjesta u našem društvu. Točka”, napisala je, između ostaloga, Kim Kardashian na Facebooku.Izvor
index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button