SvijetZanimljivosti i zabava

Nema obje ruke, ali je pri 230 km/h driftao u BMW-u do rekordaPoljski vozač usprkos ozbiljnom hendikepu živi snove i uživa u vožnji i driftanju. Sada je otišao korak dalje.

Upoznajte Bartosza Ostalwolskog, profesionalnog vozača u driftanju. Vjerovali ili ne, on se bavi driftanjem i u tom je jako dobar. Ostalowski se ove godine upisao i u Guinnessovu knjigu rekorda kao osoba koja je upravljajući nogom uspješno driftala. I pritom je vozio nevjerojatnom brzinom od 231.66 km/h.

On je upravljajući BMW-om M3 u manevar bočnog proklizavanja krenuo s 276.8 km/h, a mjernom dionicom od 50 metara prošao je brzinom od 231 km/h. Pritom je desnom nogom kontrolirao nožne komande, dok lijevom nogom kontrolira upravljač.

Vozio je po pitanju upravljanja minimalno modificirani BMW M3. Naime, prerađen je tek automatski mjenjač ugrađivanjem posebnih poluga kako bi mogao ramenom mjenjati brzine. Rekord je oboren na aerodromu Pola u Poljskoj potkraj septembra ove godine.

Poljski vozač utrka je prije deset godina stradao u teškoj motociklističkoj nesreći u kojoj je ostao bez obje ruke. To ga nije spriječilo da nastavi voziti, a tehniku vožnje bez ruku je toliko usavršio da se i danas natječe.

Kao jedan od najboljih poljskih driftera sudjeluje u Raceway Crossu vozeći modificirani BMW M3. Pokreće ga 7.0 V8 s oko 1000 KS i 1288 Nm putem ZF-ovog osam-stupanjskog mjenjača kojim Ostalowski upravlja ramenom.Izvor
index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button